Nová platforma Science UJEP prezentující tvůrčí činnost fakulty

Nesnadná doba si žádá snadná řešení. Takovým může být například i přehledný přenos informací… zvlášť v  době, kdy většina vědychtivé populace sedí přikována k obrazovce počítače či jiného mobilního zařízení. Nová platforma Science UJEP (#scienceujep) je přesně takovým pomocníkem, jak se jednoduše zorientovat v nabídce Přírodovědecké fakulty UJEP.

To, že žijeme v informační společnosti, je již delší dobu nesporným faktem. V „covidové“ době, kdy k nám proudí enormní podíl podnětů prostřednictvím počítače a dalších digitálních platforem, jsme však stále více informacemi zahlceni. Když pak vyhledáváme konkrétní informaci, máme stále větší problém ji nalézt. Systém klíčových slov jako by už nestačil a informace mají na internetu i na jednotlivých webech obtížně dohledatelná umístění.

„Stále častěji se setkáváme s dotazy, kde lze nalézt informace o výzkumu na naší fakultě, s kým lze od nás spolupracovat v rámci toho či onoho tématu, na koho se obrátit, pokud chce někdo využít nějaký unikátní přístroj, jímž naše fakulta disponuje, apod. To nás vedlo k rozhodnutí dát tyto informace pěkně na jedno místo a používat pro ně jednu značku,“ objasňuje záměr proděkan pro vnější a zahraniční vztahy doc. Jan D. Bláha.

Více informací o nové platformě naleznete zde.